Menu Content

Support

> Forums, FAQs & Paid Support
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

JoomSEF ignores template assignment
(1 viewing) (1) Guest
Support forum for customers who have purchased JoomSEF 3 (Joomla 1.5 compatible). Archive only, no new post can be added.

NOTE: This category has been locked. If you have purchased paid version, please, use our Support Ticket system instead. If you are using free edition, please see the Community Support section.

TOPIC: JoomSEF ignores template assignment

Re: JoomSEF ignores template assignment 12 years, 4 months ago #27344

  • dajo
  • OFFLINE
  • Posts: 5069
Hi,
We've tested this issue with JoomSEF 4.2.3 and the template assignments are working correctly. Check that the correct Itemid is stored with your URL (it must correspond to the menu item ID, which can be found in Menu Manager).
ARTIO Support Team
The topic has been locked.

Re: JoomSEF ignores template assignment 11 years, 7 months ago #34350

I know this is an old post now, but I gave up back then and just "lived with it". Now the client is seriously wanting SEF url's working. So I'm at this again, and the same problem continues to frustrate me.

Basically, I know that the Itemid is loaded properly with the url, the template loads up just fine, but ONLY the default style of the template will load. I have different template styles configured with different parameters. Only the params set for the default style on the default template load.

Modules based on the Itemid load correctly.
The topic has been locked.

Re: JoomSEF ignores template assignment 11 years, 7 months ago #34394

Ok, after hours of research and head scratching, I've discovered the following;

I tried changing around the configuration in JoomSEF so that the Itemid is appended to the end of the SEF URL.

That Works

However, that's not the desired functionality so of course I kept hunting.

The Itemid seems to be only a symptom of the problem. If I enable including the Itemid in the SEF URL it seems to still work properly, the template however I know is not changing. The only template that will come up is the DEFAULT template.

So this indicated to me that the Itemid was in fact not being loaded somewhere properly. This led me into the core files trying to identify where exactly the determination for which template to load was happening. I still haven't definitively found the code that does this. What I did find out is that the JMenu->getActive was returning nothing at one point in the includes/application.php file. Again, tied to the Itemid problem.
The topic has been locked.

Re: JoomSEF ignores template assignment 11 years, 7 months ago #34411

  • dajo
  • OFFLINE
  • Posts: 5069
Hi,

Are you sure that the Itemid stored with the SEF URL is correct and that there are no duplicate SEF URLs with different Itemid stored?

As both the template and its style are selected for menu item together in one select box, I don't see a reason why template works correctly for you but the style doesn't. Template styles are also working correctly on my test server with Joomla's sample data which use different template styles for some sample pages (the Australian Parks pages). Test with Joomla 2.5.8 and JoomSEF 4.2.9.
ARTIO Support Team
The topic has been locked.

Re: JoomSEF ignores template assignment 11 years, 7 months ago #34424

I thought I was but now I'm starting to wonder. I will try restricting the creation of new urls and pare the list down to only the single desired url to ensure that this is not the case. Will report back within the day. Thank you for replying so quickly!
The topic has been locked.

Re: JoomSEF ignores template assignment 11 years, 7 months ago #34433

I restricted the creation of new url's as planned, and limited the behaviour down to the specific SEF URL's that i wanted.

I turned on inclusion of the Itemid in the url, and still no luck.

I was really hoping that a duplication issue was the cause of the trouble. It appears as though it is not the case though.

Any other suggestions?

Oh, and as a clarification, the template doesn't work wholesale based on the Itemid. THe only reason the template loads at all is because the template I'm using is also flagged as the default template. So it has to do with however the determination of loading a template based on the Itemid is being made.
Last Edit: 11 years, 7 months ago by nerivon.
The topic has been locked.
User Login Empty