Menu Content

Support

> Forums, FAQs & Paid Support
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

500 error followed by Not Found errors
(1 viewing) (1) Guest
Support forum for users using free edition of JoomSEF 4 (Joomla 1.6/1.7/2.5+ compatible). These forums are mainly for mutual help between users.

Please note that due to our capacity limitations, we do not monitor these forums regularly.
  • Page:
  • 1

TOPIC: 500 error followed by Not Found errors

500 error followed by Not Found errors 11 years, 12 months ago #31429

Hello.

When I first installed the latest of version Joomsef404 on my localhost server which is using WAMPserver on my 64bit Windows 7, I automatically started getting a 500 error on every single page,backend and frontend. I read the FAQ section, and I deleted every htaccess file. There were two when I found them, one is an unaltered htaccess.txt file that came with the fresh install, and one named .htaccess which evidently is the one causing all the problems.

After I made backups and deleted both of these files, I was able to access the backend and frontend once again. The links on my site are now search engine friendly. However, any frontend link on my site outside of the main page gives me a Not Found error. If I try accessing using the old links with the ids in them they work fine.

I tried using a fresh htaccess.txt from a Joomla installer and renaming it to .htaccess. It still will not work, and if I have this file in my joomla directory I cannot literally access anything. Can anyone please assist me with this? I'm not sure at all what to do.

Re: 500 error followed by Not Found errors 11 years, 11 months ago #31436

  • dajo
  • OFFLINE
  • Posts: 5069
Hi,
The .htaccess must be present for JoomSEF to work correctly.
Please check that you have mod_rewrite enabled in your WAMP server.
Usually it's OK to use the default htaccess.txt renamed to .htaccess, but there are some configuration options that can cause problems. Check JoomSEF's documentation for their description: www.artio.net/joomsef/documentation#d4e130
ARTIO Support Team

Re: 500 error followed by Not Found errors 11 years, 11 months ago #31464

Thank you very much - all my problems were the result of mod_rewrite not being enabled on my Apache. I didn't know how to set it on but eventually I figured it out, and the results are looking great.

Thank you dajo :)
  • Page:
  • 1
User Login Empty