Menu Content

Support

> Forums, FAQs & Paid Support
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Error on enable - db table prefix #__ ?
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Error on enable - db table prefix #__ ?

Re:Error on enable - db table prefix #__ ? 14 years ago #4325

This is what the table looks like:

CREATE TABLE `jos_redirection` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`cpt` int(11) NOT NULL default '0',
`rank` int(11) NOT NULL default '0',
`oldurl` varchar(255) NOT NULL default '',
`newurl` varchar(255) NOT NULL default '',
`dateadd` date NOT NULL default '0000-00-00',
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `newurl` (`newurl`),
KEY `rank` (`rank`),
KEY `oldurl` (`oldurl`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=10 ;

so the db returns:
#1054 - Unknown column 'Itemid' in 'field list'

Re:Error on enable - db table prefix #__ ? 14 years ago #4326

  • dajo
  • OFFLINE
  • Posts: 5069
That's the problem, the table should look different. I suppose some other component created this table, we've never used the `rank` field. If you tried some other SEF component, I guess it left this table behind, so try uninstalling JoomSEF, renaming the jos_redirection table manually to something else (as a backup in case it's being used by some other component) and installing JoomSEF again.

Best regards,
ARTIO Support Team
ARTIO Support Team

Re:Error on enable - db table prefix #__ ? 14 years ago #4327

ok, that removed nearly all front-page INSERT INTO text... I installed the xx and the xx extensions..

now I see a single line on my front-page:

string(150) "INSERT INTO `#__redirection` (`oldurl`, `newurl`, `Itemid`) VALUES ('lw_en.html', 'index.php?option=com_content〈=en&view=frontpage', '54' ) "
 


I tried to run the INSERT INTO `#__redirection` (`oldurl`, `newurl`, `Itemid`) VALUES (... manually with myphpadmin. It was accepted (however probably wrong since lw_en.html does not work - 404...)

So I'm guessing the joomfish translation...

I also have problem with joomfish language selector now, switching swedish to english result in 404: /en/lw.html... Is there a manual for setting up Joomfish and Artio SEF together??

BR,

Mikael

Re:Error on enable - db table prefix #__ ? 14 years ago #4328

  • dajo
  • OFFLINE
  • Posts: 5069
This is very strange, since the query looks fine, I don't see a reason, why it doesn't work (I suppose the '〈' character got there through copy-pasting, since its the character for &lang entity). But if the character is in the query itself, then there's some kind of problem. Which version of JoomFish you use? If you have a router installed along with JoomFish, disable it, since JoomSEF handles its functionality and they interfere.

Best regards,
ARTIO Support Team
ARTIO Support Team

Re:Error on enable - db table prefix #__ ? 13 years, 10 months ago #4772

  • bruntho
Hello,

I had the same problem and solve it with your thread.

I had installed sh0404 before trying Artio. And this component has added the "jos_redirection" table, but don't delete it when unsintalling.

I think it should be a "IF EXIST" in the SQL query of Artio Install, in order to have the possibility to upgrade easily.

But i have uninstall Artio, remove manually the table jos_redirection and reinstall Artio. Now the table has not the same structure and everything works perfectly.

Thanks to have help me to solve it ! Hope this will help you !
Last Edit: 13 years, 10 months ago by . Reason: English is not my first language... :)
  • Page:
  • 1
  • 2
User Login Empty