Menu Content

Support

> Forums, FAQs & Paid Support
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

FaLang + ARTIO: Multilanguage problem
(1 viewing) (1) Guest
Support forum for users using free edition of JoomSEF 4 (Joomla 1.6/1.7/2.5+ compatible). These forums are mainly for mutual help between users.

Please note that due to our capacity limitations, we do not monitor these forums regularly.

TOPIC: FaLang + ARTIO: Multilanguage problem

FaLang + ARTIO: Multilanguage problem 7 years, 4 months ago #30674

Versions:
Joomla - 2.5.4
ARTIO JoomSef - 4.2.6
FaLang - 1.1.3

Issue:
After configuring FaLang and then ARTIO, the site started ignoring chosen language. I have the main language set to German and have a secondary one - English. It looks like following:
- I open the link "example.com" and being automatically redirected to "example.com/de";
- All content is being shown in English;
- All links are being generated in German, like: example.com/de/general/name-of-article ;
- FaLang shows that currently active language is English;
- When I try to change the language to German, by using FaLang dropdown menu, the action is being ignored.

I tested several types of configuration. I know about purging URLs and clearing ARTIO + Joomla cache.

Here is my current configuration:
1.
plugins.jpg

2.
artio-language.jpg

3.
artio-content-configuration.jpg

4.
artio-content-configuration2.jpg
Last Edit: 7 years, 4 months ago by kedavra.

Re: FaLang + ARTIO: Multilanguage problem 7 years, 4 months ago #30676

  • dajo
  • OFFLINE
  • Posts: 5070
Hi,
Try enabling the "Always use language" option on the Language tab in JoomSEF's Configuration.
If that doesn't help, it could be caused by a bug we found in current version. In that case, please wait for next version to be released. It should be released during next week.
ARTIO Support Team

Re: FaLang + ARTIO: Multilanguage problem 7 years, 4 months ago #30677

Thank you very much for the prompt response. Unforutantely, enabling of the option "Always use language" did not help.

I will be waiting for the next version. Hope it helps.

Re: FaLang + ARTIO: Multilanguage problem 7 years, 4 months ago #30751

The issue is fixed in 4.2.7. Thank you for your excellent support!

One minor bug left, unfotunately. I have disabled the option "Always use language?" to have the link of main page look like "example.com" without "/de". But the main page is always being redirected to "example.com/de". I tried fixing it by changing SEF url from "de" to empty - did not help.

Can this be fixed by some option or is it a bug? If it is a bug, just let me know, as this issue is not critical, but I will be waiting for your next release to have it fixed.

Re: FaLang + ARTIO: Multilanguage problem 7 years, 4 months ago #30761

  • dajo
  • OFFLINE
  • Posts: 5070
JoomSEF 4 currently doesn't support SEF URLs without the language code for main language. The "Always use language?" option means that the lang variable will not be present in the non-SEF URL stored in JoomSEF's database.
Support for SEF URLs without language code for main language is already on our requested features list.
ARTIO Support Team

Re: FaLang + ARTIO: Multilanguage problem 7 years, 4 months ago #30962

Hello
it seems this answer my thread here

Do you have an idea of the delay you'll release a fix ?

Thanks in advance.
User Login Empty